Laatste nieuws :

Vierde zege dit seizoen! Volledig ŠKODA podium.

Freddy Loix (ŠKODA Fabia R5) en corijder Johan Gitsels hebben de rally van Wallonië gewonnen, dat is de vierde van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK. Xavier Bouche (ŠKODA Fabia R5) eindigt op de tweede plaats. Vincent Verschueren (ŠKODA Fabia R5) finisht als derde en maakt het ŠKODA podium compleet.

Voor de tweede keer in zijn carrière wint Freddy Loix de rally van Wallonië en zet zo zijn indrukwekkende zegereeks gewoon verder. Na de rally’s van Haspengouw, Spa en de TAC zijn Freddy Loix en Johan Gitsels nu ook de beste in de rally van Wallonië. En eens te meer was hun ŠKODA Fabia R5 zowel competitief als uiterst betrouwbaar.

“Ik ben enorm gelukkig met deze zege” glundert Freddy Loix. “Eigenlijk is de analyse snel gemaakt. We hebben een zeer intelligente wedstrijd gereden waarin we vooraf enkele klassementsritten hadden aangestipt waar we zouden aanvallen. Die aanpak heeft geloond. Ik wil het team bedanken voor het geweldige werk en ŠKODA België omdat mijn wagen opnieuw een toonbeeld van betrouwbaarheid was. Tot slot wens ik deze zege op te dragen aan Peter Baert die gisteren overleed. Hij heeft jarenlang mijn carrière van dichtbij gevolgd en heeft via meerdere programma’s en zenders de autosport tot bij de mensen gebracht. Mijn collega rijders, ŠKODA België, mijn corijder en ikzelf zijn hem daar ontzettend dankbaar voor.”

“Het was zeker geen evidente wedstrijd” pikt Johan Gitsels in. “De wisselvallige weersomstandigheden zorgde ervoor dat het geen makkelijke wedstrijd werd en de opgave van Kris Princen zorgde ervoor dat het voor ons een atypische rally werd. Plots was het niet meer voluit aanvallen maar beredeneerd rijden. Na overleg met Vincent Struye, marketing manager van ŠKODA België, werd beslist om in functie van het kampioenschap te rijden en geen risico’s meer te nemen. Tot het onverwachte gebeurde en François Duval crashte waardoor wij aan de leiding kwamen. Vandaag hebben we gewoon gecontroleerd en het resultaat is er. Vier op een rij!”

Vier op een rij krijgt plotseling een dubbele betekenis want niet alleen is het de vierde zege op rij voor Freddy Loix, de eerste vier plaatsen in de eindstand worden allen ingenomen door ŠKODA’s. “Het feit dat we met Freddy en Johan vier wedstrijden op rij winnen is fantastisch maar vier ŠKODA’s die de eerste vier plaatsen voor hun rekening nemen is pas echt ongelofelijk. ŠKODA zet zich al jaren in voor de Belgische autosport. Dit moment is er eentje om te koesteren. We doen daarmee even goed als in Tsjechië waar gisteren de rally Šumava Klatovy eindigde. De zege was voor Jan Kopecky en net als in België werd de top 4 bezet door ŠKODA rijders ” aldus Catherine Van Geel, perswoordvoerster van ŠKODA België.

In de tussenstand van het BK blijft Freddy Loix met het maximaal aantal van de punten ruim aan de leiding. Door de opgave van Kris Princen vergroot Loix zijn voorsprong in de tussenstand van het BK. De volgende wedstrijd is de Sezoensrally. Die wordt op 21 mei in en om Bocholt gereden.

Einstand rally van Wallonië

1. Freddy Loix                       ŠKODA Fabia R5                                              2:10:20.9

2. Xavier Bouche                  ŠKODA Fabia R5                                              +44.4

3. Vincent Verschueren      ŠKODA Fabia R5                                              +46.1

4. Benoit Allart                     ŠKODA Fabia WRC                                          +2:14.4

Tussenstand BK

1. Freddy Loix                                      80 punten

2. Kris Princen                                     48 punten

3. Vincent Verschueren                      45 punten

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Vierde zege dit seizoen! Volledig ŠKODA podium.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.