Laatste nieuws :

Freddy Loix zet punt achter Belgisch seizoen in eigen streek.

Aanstaande zondag wordt in het Limburgse Gingelom en omstreken de Rally van Zuid-Limburg gereden, een wedstrijd die deel uit maakt van het regionale VAS-kampioenschap. Een opmerkelijke deelnemer is drievoudig Belgisch rallykampioen Freddy Loix. Loix en co-rijder Gitsels verlengden in de East Belgian Rally hun titel en kwamen daardoor niet meer aan de start van de rally van de Condroz, de slotwedstrijd van het BK die afgelopen weekend gereden werd. Loix bestuurt zondag een VW Golf TDi en wordt voor de gelegenheid genavigeerd door Eddy Ghijsens, een collega rallyrijder en vurig supporter.

Dit is het gevolg van een idee dat ontstond tijdens een feest na afloop van de Sezoensrally zegt Freddy Loix. Ik had net mijn afscheidswedstrijd met de SKODA Fabia S2000 gewonnen. Eddy Ghijsens gooide me daar het idee voor de voeten om samen deel te nemen aan een wedstrijd. Ik was meteen enthousiast. Eddy is zelf een goede rallyrijder en is daarenboven al jaren een fan van mij. Ik kon en wou zijn voorstel niet weigeren. Het is de bedoeling om ons zondag te amuseren en dat hand in hand te laten gaan met een zo goed mogelijk resultaat want het competitiebeest in mij is toch moeilijk te temmen. Het zou ook kunnen dat we tussen twee klassementsritten van plaats wisselen en dat ik nota’s ga lezen. Maar Eddy moet dan wel weten dat hij verdomd veel gas zal moeten geven knipoogt Loix.

Ik vind het fantastisch dat ik samen met Freddy Loix mag deelnemen aan een rally zegt Eddy Ghijsens, zaakvoerder van Garage Dano in Borgloon. Freddy had de Sezoensrally gewonnen en zelf hadden wij ook een goede wedstrijd gereden. Nadien werd er verbroederd met Freddy, zijn team en fanclub. Tussen pot en pint is daar dan beslist om deel te nemen aan de Rally van Zuid-Limburg. De VW Golf TDi is eigendom van mezelf en Danny Dewilde. De wagen heeft de voorbije twee jaar een stevige evolutie doorgemaakt. Meestrijden voor de eindzege zit er niet in omdat onze VW Golf TDi niet te vergelijken is met andere meer competitievere rallywagens die zondag aan de start staan. Maar de zege in onze klasse zit er zeker in. Stiekem droom ik ook van een plaats bij de top 15.  Freddy Loix heeft mij destijds aangeraden om de wagen te voorzien van een Proflex ophanging. Wij hebben zijn advies gevolgd. Het resultaat was dat de wagen veel beter op de weg lag. Freddy kan nu zondag zelf de proef op de som nemen.

De deelnemers krijgen zondag 12 klassementsritten voorgeschoteld goed voor 110 kilometer rijden tegen de tijd. De winnaar mag in de vooravond de champagne ontkurken.

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Freddy Loix zet punt achter Belgisch seizoen in eigen streek.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.