Laatste nieuws :

Freddy Loix pakt derde titel. Doelstellingen seizoen behaald.

Freddy Loix en Johan Gitsels hebben dit weekend, ondanks een opgave in de East Belgian Rally, hun titel in het BK rally verlengd. In de komende weken zal duidelijk worden of deze rally de laatste van het seizoen was en of er nog een vervolg aan gebreid wordt in de Condroz begin november.

Een derde opeenvolgende titel en een tiende eindzege in ‘zijn’ Ieper. Dat waren de duidelijke doelstellingen van Freddy Loix bij aanvang van het seizoen. 8 maanden later kan de Limburger zeggen dat hij, samen met het voltallige BMA-Autosportteam  en zijn corijder Johan Gitsels de verwachtingen ingelost heeft. Voor Freddy Loix is het zijn derde titel op rij. Voor corijder Johan Gitsels, BMA-Autosport en ŠKODA België is het de tweede opeenvolgende titel.

“Johan, het team, de mensen van ŠKODA België en ikzelf hadden de titel liever al strijdend gewonnen maar het heeft niet mogen zijn” zegt Freddy Loix. “Het gebeurt heel zelden dat de o zo bedrijfszekere ŠKODA Fabia R5 ons in de steek laat. Als je het hele seizoen bekijkt dan kan je niet anders dan vaststellen dat we bijzonder sterk gepresteerd hebben en dat we de titel dubbel en dik verdienen. We winnen vijf van de acht wedstrijden waarin we starten en we voldoen aan de vooropgestelde doelstellingen. De resultaten spreken voor zich. Ik ben zeer tevreden. Opdracht volbracht!”

“De opgave is doodjammer maar om er maar een cliché tegen aan te smijten, het hoort bij mechanische sport” zegt Johan Gitsels. “De eerste twee ritten hadden we het moeilijk maar nadien groeiden we in de wedstrijd en reden we onze eerste scratch van de rally waardoor we toch weer onze klasse toonden. Tussen de finish van de zesde rit en de start van de zevende rit hoorden we plots een vreemd en alarmerend geluid in de versnellingsbak of in het differentieel. We wisten meteen dat het niet goed was. Omdat er nog twee klassementsritten te rijden waren en om verdere schade te voorkomen besloten we om de strijd te staken. Heel jammer maar het was de beste beslissing. We hadden ons wat graag gemengd in de fantastische strijd voor de zege maar het heeft niet mogen zijn. Ik had liever de titel op een andere manier gewonnen maar als we het volledige seizoen bekijken mogen we niet mopperen. We winnen vijf wedstrijden en hebben telkens meegestreden voor de eindzege. We mogen fier zijn op ons seizoen en deze titel. We zijn tevreden over het team, we zijn tevreden over de wagen en we zijn trots dat we onze sponsors deze titel kunnen schenken. Op naar volgend jaar.”

De komende weken moet duidelijk worden of Freddy Loix nog aan de start verschijnt van de Condroz rally begin november. “Ik ga daar nu nog geen uitspraken over doen en wil vanavond mijn titel vieren. Enerzijds wil ik zoveel mogelijk rally’s rijden, anderzijds is het ook niet slecht om nu al het seizoen 2016 beginnen voor te bereiden” zegt Freddy Loix. “Volgend jaar is het de bedoeling om opnieuw Ieper te winnen, onze titel te verlengen met dezelfde corijder, hetzelfde team en dezelfde wagen. Never change a winning team!”

“Het is absoluut de bedoeling om ook volgend jaar in dezelfde configuratie verder te werken” beaamt Vincent Struye, marketingmanager van ŠKODA België. “De tweede opeenvolgende titel is heel plezant net als de ŠKODA Fabia die hier wint, ook al is het niet de wagen van Freddy. Het is en blijft een ŠKODA. Over de doelstellingen van volgend jaar kan en wil ik me vanavond nog niet uitspreken. Uiteraard is en blijft Ieper altijd een speciale wedstrijd en uiteraard willen we als constructeur graag een derde titel winnen. Maar alles op zijn tijd. Eerst gaan we met volle teugen genieten van deze titel.”

Voor het tweede jaar op rij heeft het BMA-Autosportteam van Bernard Munster schitterend werk afgeleverd maar toch is teammanager Bernard Munster niet echt helemaal tevreden. “Uiteraard doet de titel deugd net als het feit dat we voor het tweede jaar op rij erin slagen om de vooropgestelde doelstellingen van ŠKODA België te halen. Maar toch kan ik vandaag niet voluit tevreden zijn omdat we deze wedstrijd niet tot een goed einde gebracht hebben. Er mankeert vandaag iets en dat heeft alles te maken met de opgave. Het is vooral jammer omdat de rally zo’n apotheose kent en de strijd om de zege pas in de allerlaatste klassementsrit beslecht wordt. Het zou zo mooi geweest zijn als we voluit hadden kunnen meestrijden met de andere drie rijders. Maar bon, het heeft niet mogen zijn. De titel is fantastisch en het feest is mooi maar je wil altijd meer, vandaar toch een beetje teleurstelling. Dat is de aard van het beestje. Volgend jaar hebben alle partijen de intentie om verder te doen maar makkelijk zal het niet worden. De concurrentie zal ook in 2016 groot zijn maar wij zijn enorm gemotiveerd en kijken er nu al naar uit.”

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Freddy Loix pakt derde titel. Doelstellingen seizoen behaald.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.