Laatste nieuws :

Loix-Gitsels gaan voluit voor de zege. Omloop van Vlaanderen is een snelle wedstrijd.

Na een onderbreking van 10 weken begint met de rally Omloop van Vlaanderen deel 2 van het BK. Freddy Loix en Johan Gitsels debuteerden op een fantastische manier met de ŠKODA Fabia R5 in Ieper, een rally die Loix voor de 10e keer wist te winnen. De Omloop van Vlaanderen staat nog maar één keer op het palmares van de Limburger. In 2013 won hij de rally met zijn toenmalige co-rijder Fred Miclotte.

10 weken vakantie is ontzettend veel al wil dat niet zeggen dat Loix en Gitsels helemaal niets hebben gedaan. Integendeel. “We hebben getest voor Michelin en  ŠKODA” zegt Freddy Loix. “Op die manier zijn we toch een beetje in het ritme gebleven al gaat er uiteraard niets boven een wedstrijd.”

Met wat meeval kan Freddy Loix in Roeselare zijn derde titel op rij winnen. “Dat kan inderdaad maar dan moet ik hopen op pech van mijn rechtstreekse concurrenten en daar hou ik niet van. Ik heb een ruime voorspong op Guillaume Dilley en Vincent Verschueren maar ik win een titel liever in de wedstrijd in plaats van dat één van hen pech zou krijgen. Dat is voor niemand leuk. En eerlijk, kiezen tussen of de titel of de zege wil ik niet. Ik ga voluit voor de zege en als dan zou blijken dat ik daardoor ook de titel zou pakken dan zou dat fantastisch zijn. Maar eerlijk, we zijn op dit moment niet bezig met de titel.”

Als je de erelijst van de Omloop van Vlaanderen bekijkt dan valt het op dat sinds 1997, op uitzondering van 1999 (Princen-Renault Maxi Mégane) en 2004 (Bernard Munster-Subaru Impreza 555), de WRC’s de plak zwaaien in Roeselare. “Dat verbaast me helemaal niet” zegt Johan Gitsels. “De Omloop is een bijzonder snelle rally. Ik herinner me dat toen ik hier enkele jaren geleden met de Porsche reed we een topsnelheid haalden van 222 km/u! Onze ŠKODA Fabia R5 heeft een top van 195 km/u.  Een WRC is op dat vlak in het voordeel maar laat me er onmiddellijk aan toevoegen dat de nieuwe generatie R5 wagens daar eigenlijk niet voor hoeven onder te doen. Topsnelheid alleen is niet zaligmakend.”

De rally Omloop van Vlaanderen start op vrijdagavond. Dan worden er drie KP’s gereden. Het zwaartepunt van de rally ligt op zaterdag met nog eens 15 ritten gereden, goed voor in totaal 187.29 km racen tegen de tijd.

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Loix-Gitsels gaan voluit voor de zege. Omloop van Vlaanderen is een snelle wedstrijd.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.