Laatste nieuws :

Het einde van een tijdperk. Laatste wedstrijd ŠKODA Fabia S2000.

Zaterdag nemen Freddy Loix en corijder Johan Gitsels voor een laatste keer plaats in de ŠKODA Fabia S2000. Het is het einde van een tijdperk, het afscheid van een fantastische rallywagen waarmee Freddy Loix 35 keer aan de start stond van een wedstrijd, de Sezoensrally inbegrepen. 12 keer mocht Freddy Loix plaatsnemen op het hoogste schavotje.

Slechts 3 keer haalde Loix de finish niet. In 2011 ging hij in San Remo van de baan. In datzelfde jaar trok het team zich terug uit de Condroz rally naar aanleiding van een dodelijk ongeval. Slechts 1 keer moest Loix opgeven met mechanische pech. Dat gebeurde in de Haspengouw rally van dit jaar. Eén enkele opgave in vijf jaar is echt wel uitzonderlijk. Het zet de betrouwbaarheid van de wagen nog maar eens in de verf.

In totaal stond Freddy Loix 25 keer met de ŠKODA Fabia S2000 op het podium. De allereerste keer was in de rally van Wervik toen Loix op de 2e plaats eindigde. Deze wedstrijd was een voorbereiding op de rally van Ieper. Het werd een succes want Loix won deze rally. "Deze zege was een mijlpaal in mijn carrière. Het was mijn eerste zege met de Fabia maar vooral de manier waarop was indrukwekkend. Ik had meteen een klik met de wagen, voelde me er vanaf de eerste meters heel vertrouwd mee. De concurrentie had geen schijn van een kans."

"In de jaren '90 had ik een uitstekend gevoel met de Toyota maar dan spreken we over een ander tijdperk en een heel ander type wagen. De ŠKODA Fabia S2000 was de eerste wagen van een nieuwe generatie. Het was mijn wagen, mijn ŠKODA. Duizenden kilometers heb ik ermee getest. Zon, regen, sneeuw of ijs. Beton, asfalt of gravel. Ik kon werkelijk alles aan. Als er één wagen is die ik écht door en door ken dan is het wel deze ŠKODA Fabia S2000. Zaterdag gaan we nog één keer alles geven en dan mag de wagen een ereplaats krijgen bij ŠKODA."

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Het einde van een tijdperk. Laatste wedstrijd ŠKODA Fabia S2000.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.