Laatste nieuws :

Andere wedstrijd maar dezelfde ambitie en tactiek.

Vrijdagavond wordt op de Citadel van Namen het startschot gegeven van de Rally van Wallonië, de vierde wedstrijd van het BK Rally. Het wordt een lange en gevarieerde wedstrijd gespreid over drie dagen en gereden op verschillende ondergrond. Beton, asfalt en gravel.

"Die variatie maakt het interessant" zegt Freddy Loix die samen met corijder Johan Gitsels de Spa rally en de TAC Rally won. "De Rally van Wallonië is een wedstrijd op maat van de WRC's en Porsches. Bepaalde klassementsritten zijn heel erg breed waardoor de WRC's en Porsches hun volledige vermogen kunnen gebruiken. Als de weersomstandigheden het toelaten natuurlijk" voegt Freddy Loix er fijntjes en met de glimlach aan toe. "Maar los van de aanwezigheid van WRC's, R5's en Porsches gaan wij met onze ŠKODA Fabia S2000 uit van onze eigen kracht! Net zoals de voorbije wedstrijd is de tactiek poepsimpel. Aanvallen vanaf de eerste meter en niet omkijken maar gas geven."

"Het gevarieerd parcours maakt de wedstrijd heel interessant" pikt corijder Johan Gitsels in. "Tijdens de snelle stukken zijn er minder richtingsveranderingen maar volgen de nota's elkaar heel snel op. In de waaiers moet je echt het hoofd erbij houden. Daar een verkeerde nota geven kan ernstige gevolgen hebben. Het is best moeilijk maar dat maakt het net zo interessant."

"In sommige ritten gaan we echt klop krijgen denk ik" zegt Freddy Loix. "Maar in andere ritten gaan we ook tikken uitdelen. Het wordt een boeiend weekend!"

"27 ritten krijgen we voor de wielen geschoven die goed zijn voor 251.89 km rijden tegen de tijd" aldus Johan Gitsels. "3 ritten zijn nieuw waarvan één rit die we, in vergelijking met vorig jaar, in omgekeerde richting rijden. De nieuwe ritten zijn technische ritten die ons moeten liggen. KP Arbre wordt op zondag gereden. Die rit is voor mij de mooiste van het BK. Veel tijd om te genieten zal er niet bij zijn. Met rist WRC's en R5's aan de start zullen we aardig moeten doortrappen om het podium te halen. Dat is dan ook onze doelstelling voor dit weekend."

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Andere wedstrijd maar dezelfde ambitie en tactiek.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.