Laatste nieuws :

Knappe zege van Freddy Loix en Johan Gitsels. Na opgave in Haspengouw is de ŠKODA opnieuw toonbeeld van betrouwbaarheid.

Freddy Loix en Johan Gitsels hebben met hun ŠKODA Fabia S2000, ingezet door BMA-Autosport, de Spa rally gewonnen. Een gepast antwoord na de vroege opgave in de Haspengouw rally. Eens te meer was de ŠKODA Fabia een toonbeeld van betrouwbaarheid.

Freddy Loix legde in de tweede klassementsrit op vrijdagnamiddag zijn kaarten op tafel om in de daaropvolgende rit, de legendarische Clementine, met een verbluffende rijstijl iedereen naar huis te rijden. Enkel Kris Princen slaagde erin om een gelijkaardig tempo erop na te houden. "Op vrijdag hebben we zeer snel gereden" zegt Freddy Loix. "Het was ook een mooie strijd tussen Cédric Cherain, Kris Princen en mezelf."

Freddy Loix en Johan Gitsels haalden vernietigend uit op de Clementine waar enkel Kris Princen het hoge tempo kon volgen. "We testen veel op onverharde wegen en die ervaring was daar een groot voordeel. Van terreinkennis moest ik het zeker niet hebben want de laatste keer dat ik de Clementine puur op snelheid heb gereden dateert al van vorige eeuw, meerbepaald van 1997. Het zou best kunnen dat we toen de rit in tegengestelde richting hebben gereden. Ik heb er geen idee van. Sindsdien heb ik geen nota's meer gehad van deze rit. Tijdens de eerste verkenning hebben we nota's gemaakt die ik tijdens de eerste doortocht corrigeerde. Dat lijkt indrukwekkend maar voor Johan en mezelf is dat gewoon werken. Jammer van de technische problemen van Kris waardoor er geen strijd meer was op zaterdag en we de ganse dag de wedstrijd gecontroleerd hebben."

"Dat is typisch Freddy. Zo ken ik hem. Elke rit corrigeert hij de nota's en ook na elke rit gaan we opnieuw door de nota's om ze te corrigeren" zegt corijder Johan Gitsels. "Voor Freddy is de perfectie nog niet goed genoeg."

Na de opgave in de Haspengouw rally doet deze zege extra deugd. "Vooraf hebben we gezegd dat we klaar waren voor deze wedstrijd en dat we kwamen om te winnen" zegt Freddy Loix. "Dat klinkt misschien verschrikkelijk arrogant maar dat is het zeker niet. Het is eerder een nuchtere analyse van de feiten want winnen was de enige keuze om na onze opgave de kansen op een nieuwe titel gaaf te houden. Dit is onze manier om het BMA-Autosport team te danken voor het uitstekende werk van de voorbije twee weken."

"We zijn geslaagd in ons opzet. We kwamen om te winnen en dat is gelukt" zegt Johan Gitsels. "We hebben een beetje geluk gehad maar tot de laatste meters hebben we moeten strijden, de focus houden om foutloos te blijven en lekke banden te vermijden. Dat is ons gelukt. Het is schitterend hoe we met onze ŠKODA Fabia Super 2000 al die R5 wagens aankunnen. De ervaring van Freddy met deze wagen is uiteraard een grote troef. Ik kan het aantal rally's niet tellen die hij al met de ŠKODA Fabia gereden heeft laat staan dat ik weet hoeveel kilometers hij met de wagen getest heeft. De kloof met sommige R5 wagens is niet zo groot maar toch slagen we er in om ze net voor te blijven. Dat is fantastisch!"

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Knappe zege van Freddy Loix en Johan Gitsels. Na opgave in Haspengouw is de ŠKODA opnieuw toonbeeld van betrouwbaarheid.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.