Laatste nieuws :

Freddy Loix en Johan Gitsels klaar voor Spa. Onverharde wegen worden scheidsrechter.

Vrijdag wordt in Spa en omstreken de Spa rally gereden, dat is de tweede wedstrijd van het BK rally. Freddy Loix en corijder Johan Gitsels komen met een frisse ŠKODA Fabia S2000 aan de start.

De allerlaatste editie van de Boucles de Spa werd georganiseerd in 2004. De jaren nadien ging de wedstrijd verder onder de naam Ardenne Bleue Rally maar ook die wedstrijd verdween van de kalender. Onder impuls van een DG Sport staat er vanaf 2015 een nieuwe wedstrijd op de kalender, de Spa Rally.

"Mijn laatste deelname aan de Boucles de Spa dateert van 1997" herinnert Freddy zich. "Het parcours van toen is niet meer te vergelijken met dat van nu. De Clementine is wel nog opgenomen in het parcours maar slechts voor 3 kilometer. Het parcours van de Haspengouw is niet te vergelijken met dat van Spa. Haspengouw beschikt over een relatief makkelijk en snel parcours, waarmee ik helemaal geen afbreuk wil doen aan hun klassementsritten. Alleen op Zepperen, een moeilijke klassementsrit, kan je het verschil maken. In Spa is dat anders. Spa beschikt over een moeilijk parcours met, net als in de Haspengouw, enkele onverharde stukken. Die zouden wel eens scheidsrechter kunnen spelen in deze wedstrijd."

Na hun opgave in de openingswedstrijd van het BK moeten Loix en Gitsels achtervolgen. "Dat zorgt eigenlijk voor een extra motivatie" zegt Freddy Loix. "We hebben inderdaad moeten opgeven met een technisch probleem maar het is de eerste keer dat me dat overkomt in al die jaren dat ik met een ŠKODA aan rally's deelneem. Dan mag je toch niet mopperen denk ik. Ik bekijk het realistisch en stel vast dat we het tempo van de R5 wagens konden volgen. Dat geeft me moed om er vrijdag vanaf de eerste meters opnieuw in te vliegen."

Een totaal nieuwe wedstrijd brengt ook wat extra organisatie met zich mee voor corijder Johan Gitsels. "Het is een nieuwe wedstrijd en dus moeten we helemaal vanaf scratch beginnen. We hebben geen oude nota's om op terug te vallen en dus zal er in aanloop naar de wedstrijd van dit weekend nog flink wat gepend moeten worden. Het leuke aan een nieuwe wedstrijd is dat iedereen echt op gelijke voet start en niemand ervaring heeft. Freddy zal volledig op nota's moeten rijden waardoor mijn rol nog belangrijker wordt."

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Freddy Loix en Johan Gitsels klaar voor Spa. Onverharde wegen worden scheidsrechter.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.