Laatste nieuws :

Een derde titel, een tiende zege in Ieper. Kleine upgrade van de motor.

Een derde opeenvolgende titel en een tiende eindzege in 'zijn' Ieper. Dat zijn de duidelijke doelstellingen van Freddy Loix voor 2015. De Limburger zit daarmee op dezelfde lijn als Vincent Struye, marketing manager bij ŠKODA België.

In 2013 werkte Freddy Loix voor het eerst in zijn carrière een volledige BK af. Met succes want samen met toenmalig co-rijder Frederic Miclotte behaalde hij de titel. Vorig jaar deed Loix het netjes over en schonk hij, samen met co-rijder Johan Gitsels, de eerste titel aan ŠKODA België. Loix, ooit nog een talentvol voetballer, wil een hattrick scoren en ambieert een derde titel op rij.

"Dit jaar wordt een fantastisch kampioenschap met een handvol titelfavorieten die allen met een R5 aan de start komen" zegt Freddy Loix. "Voor het tweede jaar op rij krijgen wij de steun van ŠKODA België en dat vind ik fantastisch. Ik vind het ook een schitterende zaak voor de Belgische rallysport dat ook andere constructeurs de handschoen opnemen en de titel ambiëren. Vooraf pronostikeren wie de titel zal halen is niet te doen al durf ik wel openlijk zeggen dat ik een derde titel op rij wil winnen. Dat we het seizoen aanvatten met de ŠKODA Fabia Super 2000 hoeft geen nadeel te zijn. Ik ken die wagen voor 200% en we kregen onlangs nog een, weliswaar beperkte, upgrade van de motor waardoor we over iets meer kracht beschikken. Je voelt aan alles en iedereen dat we ons niet in een uitdoofscenario richting ŠKODA Fabia R5 bevinden. Integendeel! Ik wil me ook niet vastpinnen op wanneer de nieuwe wagen er nu wel of niet komt. Neen. Ik ga vanaf de eerste meters voluit gaan te beginnen zaterdag in de Haspengouw rally. Eind juni is er de rally van Ieper. Het zou fantastisch zijn om een tiende keer te winnen. Mijn honger is nog lang niet gestild."

"Vorig jaar hebben we de vooropgestelde doelen behaald en dit jaar willen we dat overdoen" zegt Johan Gitsels. "Maar we beseffen dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. Dit jaar is de uitdaging nog groter dan vorig jaar toen we ook moesten opboksen tegen WRC's. Dit jaar is het iedereen op gelijke voet. De titelconcurrenten starten met een R5 wagen, wij met de ŠKODA Fabia Super 2000. Misschien is dat een nadeel, misschien ook niet. De toekomst zal het uitwijzen. Ik wil het positief bekijken. De ŠKODA is bijzonder betrouwbaar, Freddy kent de wagen tot in de kleinste detail en op het moment dat wij onze R5 krijgen hoeven we ons niet meer aan te passen want wij kennen de wagen omdat we er uitgebreid mee getest hebben en hem zo naar onze hand hebben kunnen zetten. De concurrentie zal niet zo uitgebreid kunnen testen en zal zich moeten aanpassen aan hun nieuwe wagen. Wat het ook is, elke koers moet gereden worden. Sportief wordt het een hoogstaand kampioenschap!"

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Een derde titel, een tiende zege in Ieper. Kleine upgrade van de motor.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.