Laatste nieuws :

Loix, ŠKODA en BMA slaan handen in elkaar. Johan Gitsels schaaft aan notasysteem.

De ŠKODA Fabia S2000 die Freddy Loix aanstaande zaterdag aan de start brengt in de rally van Haspengouw werd de voorbije weken klaargestoomd in de ateliers van BMA-Autosport.

Het is de eerste keer dat BMA-Autosport voor een invoerder mag werken en dat is een ongelofelijke eer” glimlacht Bernard Munster. “Dat wil zeggen dat het vertrouwen in ons groot is en is tegelijk een bevestiging van het goede werk dat mijn team en ikzelf al jaren leveren. Het doel van ŠKODA en Freddy is de titel. De druk is hoog maar daar kunnen wij goed mee omgaan. Het is ook tof dat ik nu voor Freddy mag werken. In de jaren ‘90 waren we nog concurrenten en zorgden we voor adembenemende duels. Soms vlijmscherp maar altijd met wederzijds respect voor elkaar. Zo hoort het ook! Johan Gitsels heeft al ettelijke wedstrijden voor ons team afgewerkt en dat is hem duidelijk bevallen. Samen met ŠKODA hebben Freddy en Johan beslist om ons het vertrouwen te geven voor een seizoen dat veelbelovend oogt. We zijn heel tevreden met die blijk van waardering en we zullen er alles aan doen om de uitdaging tot een goed einde te brengen.”

Johan Gitsels wordt dit jaar de gids van Freddy Loix op de Belgische rallywegen. De West-Vlaming deed dat eerder al met Patrick Snijers. Beide rijders gebruiken elk een ander notasysteem en dus moet Johan Gitsels zich aanpassen. “Het systeem dat Freddy gebruikt is helemaal anders dan dat van Patrick Snijers. Bij die laatste gaf ik de scherpte van de bocht aan daar waar Freddy me vraagt om de snelheid aan te geven in combinatie met de scherpte van de bocht. Wat voor Patrick destijds belangrijk was is dat niet voor Freddy en omgekeerd. Het is precies of beide rijders een bocht of een situatie helemaal anders inschatten. Freddy relateert een bocht of situatie aan de snelheid daar waar Patrick abstractie neemt van die snelheid en eerder gaat kijken hoe die bocht erbij ligt en hoe hij die bocht kan nemen. Beide systemen werken maar zijn elkaars tegenpolen. Het komt er voor mij op aan om mij aan te passen. Ik heb wel het voordeel dat ik vorig jaar al naast Freddy zat tijdens testen en dus weet hoe hij situaties inschat en wat hij van mij verwacht.”

In aanloop van de Haspengouw bestudeerde Johan Gitsels de voorbije week de nota’s van Frederic Miclotte, de co-rijder waarmee Freddy Loix vorig jaar samenwerkte. “Ik heb die nota’s bestudeerd om te weten welke dingen hij benadrukte en hoe hij zijn nota’s opstelde. Fred Miclotte schrijft nota’s boven en langs mekaar daar waar ik bij Patrick gewoon alles na elkaar schreef. Ik moet daar voor mezelf nu dingen uit distilleren en dat omvormen naar een systeem op maat van Freddy. Dat is een hele uitdaging, neemt veel tijd in beslag maar is bijzonder boeiend. We hebben het voordeel dat de Haspengouw geen complexe rally is. Er zijn maar vier klassementsritten die elk gevarieerd zijn met onverhard, trage bochten en snelle situaties. Vrijdag verkennen wij het parcours. Het wordt een boeiende dag.”

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Loix, ŠKODA en BMA slaan handen in elkaar. Johan Gitsels schaaft aan notasysteem.

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.