Laatste nieuws :

Loix-Gitsels rijden BK met Skoda Fabia

De kogel is door de kerk. Freddy Loix en co-rijder Johan Gitsels hebben na intense gesprekken met meerdere partijen de knoop doorgehakt. De wagen waarmee ze samen de Belgische rallytitel 2014 willen behalen is een Skoda Fabia S2000. Een wagen die geen geheimen meer heeft voor Freddy Loix.

“Nadat we alle mogelijke opties grondig bestudeerd hebben was de keuze vrij simpel en kozen Johan en ikzelf voor de Skoda Fabia S2000” zegt Freddy Loix. “Een kampioenschap win je op regelmaat. In elke wedstrijd moet je finishen, punten pakken en dan moet je een betrouwbare wagen hebben. Ik ken de Fabia S2000 sinds 2010 en ik weet dat het één van de meest betrouwbare wagens is waarmee ik in mijn lange carrière mee gereden heb.”

Of de Skoda Fabia S2000 is staat zal zijn om ook wedstrijden te winnen zal nog moeten blijken. “De Skoda zal niet altijd de snelste van het pak zijn maar dat is geen probleem” aldus Freddy Loix. “Snelheid is belangrijk maar niet noodzakelijk. Als je de titel wil pakken is finishen en punten pakken belangrijk en dan kom ik terug op de betrouwbaarheid. De cijfers spreken op dat vlak voor zich. Wat het winnen van wedstrijden in België betreft kan ik met 3 zeges in Ieper en 1 zege in de Condroz ook aardige cijfers voorleggen denk ik. Er zullen wedstrijden zijn die de Skoda beter ligt en waar hij beter voor de dag zal komen dan in andere. Maar dat is een regel die ook voor de andere zal gelden. De voorbije jaren heb ik veel getest voor Skoda Motorsport en heb ik met die mensen een goede relatie opgebouwd. Dat heeft ook meegespeeld in het bepalen van mijn keuze.”

Johan Gitsels vergezelde Freddy Loix in 2013 enkele keren tijdens testen met de Skoda Fabia S2000. …

In 2010 nam Freddy Loix voor het eerst plaats achter het stuur van de Skoda Fabia S2000. Hij werkte een programma af met enkele Belgische rally’s alsook enkele wedstrijden van het toenmalig IRC kampioenschap. Loix won drie IRC rallys (Barum, Ieper, Madeira) en eindigde het seizoen in stijl door in eigen land de Condroz rally te winnen.

Eén jaar later eindigde Freddy Loix tweede in de prestigieuze Monte Carlo, won hij de rally van Ieper voor een tweede keer met de Skoda Fabia S2000 en kwam hij één seconde tekort voor eindwinst in de Barum rally.

In 2012 en 2013 onderhield Freddy Loix goede contacten met Skoda en deed hij vooral testwerk voor Skoda Motorsport. Dankzij die goede en intense contacten verscheen hij met een competitieve Skoda Fabia S2000 aan de start in de rally van Ieper. Een wedstrijd die hij voor de achtste keer zou winnen, de derde keer met een Skoda!

“Wij zijn verheugd om dit jaar opnieuw met Freddy Loix te kunnen samenwerken” zegt Vincent Struye, PR manager Skoda België. “We kennen Freddy sinds 2010 en waarderen zijn kwaliteiten als mens en als rijder. De Skoda Fabia S2000 heeft geen enkel geheim meer voor Freddy. Wij kunnen ons geen betere ambassadeur voorstellen om de Skoda Fabia in zijn laatste levensjaar te promoten. Eind 2014 wordt de nieuwe Fabia voorgesteld. Het wordt ook een intense samenwerking want Freddy Loix en Johan Gitsels willen samen met Skoda de titel winnen. Het is voor het eerst dat Skoda België een volledig BK rally zal afwerken.”

Op 22 februari nemen Freddy Loix en Johan Gitsels deel aan de Haspengouw rally, de openingswedstrijd van het BK rally.

Partners Freddy Loix

 

  Skoda Logo   
 Logo eps grafico  LOGO WILINK RGB DEF
LOGO Z kaderDUO 1 

 

   
U bevindt zich hier: Laatste Nieuws Loix-Gitsels rijden BK met Skoda Fabia

Vakantiehuis in Plan de la Tour

Deze nieuwbouwvilla met alle comfort biedt ruimte aan 8 personen om een aangename vakantie door te brengen in Le Plan de la Tour. De villa is uitgerust met een open Living, volledig uitgeruste keuken, 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 toiletten, kelder en garage (1 wagen), zwembad, barbeque, gratis internet (wifi), TV, ...

Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie of een geslaagd verblijf met heel het gezin.

Lees meer

Fanclub Freddy Loix

fanclublogo
Fanclub Freddy Loix
Genendries 29
3770 Millen

  fanclub@freddyloixcom.


Fanclub Freddy Loix

Fanclub Freddy Loix
Genendries 29

3770 Millen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.